EHBO herhalingen

Na het afronden van de EHBO basis cursus is je diploma twee jaar geldig. Om voor verlenging in aanmerking te komen, zorg je dat je over actuele kennis en vaardigheden beschikt en volg je onze herhalings- avonden die diverse keren per jaar worden georganiseerd. Tijdens deze herhalingsavonden komen alle onderdelen aan bod.

Wil je meer informatie? Neem contact op met secretaris@ehbo-dongen.nl

Waarom een EHBO herhalingen volgen?

Om je EHBO diploma geldig te houden is het noodzakelijk om EHBO herhalingsavonden bij te wonen. Door alle onderdelen te blijven oefenen houdt je jou kennis en vaardigheden  “up to date”.  Het is belangrijk om de vaardigheden regelmatig te oefenen. Zo weet je precies hoe je moet handelen wanneer er echt een ongeluk plaatsvindt en iemand zich misschien wel in een levensbedreigende situatie bevindt.

Regelmatig worden er richtlijnen aangepast omdat bijvoorbeeld uit onderzoek is gebleken dat nieuwe methodes beter zijn om een slachtoffer te helpen. Zo verandert bijvoorbeeld regelmatig het reanimatieprotocol, omdat hier continue wordt gezocht naar de beste methode met de meeste kans op overleven.

Hoe lang is mijn EHBO diploma geldig?

Als je je EHBO cursus bij ons hebt gevolgd dan is het diploma twee jaar geldig. Heb je je EHBO diploma niet via ons gehaald maar heb je wel een Oranje Kruis diploma?! Ook dan is jouw diploma twee jaar geldig.

Heb je een ander EHBO diploma? Bijvoorbeeld van een opleidingsinstituut, het Rode Kruis of het NIKTA? Dan kan het zijn dat je diploma een kortere of misschien juist wel een langere geldigheid heeft. De geldigheid van je EHBO diploma vindt je terug op de achterzijde van je pasje of voor op je papieren diploma.

Waar kan ik een EHBO herhaling bijwonen?

Onze EHBO herhalingsavonden verzorgen wij net als de basiscursus bij de Stapperij en het Jeugdcentrum in Dongen.

Voor bedrijven, verenigingen of groepen kunnen wij ook een EHBO herhaling organiseren, evt. op locatie. Wil je hier meer informatie over?

Mijn diploma is verlopen!

Als je niet of onvoldoende bij de oefenavonden aanwezig kunt zijn en/of  je EHBO diloma is verlopen dan kun je deze alsnog verlengen door opnieuw een zgn. competentie toets af te leggen.

Wil je hier meer informatie over?

Neem contact op met: secretaris@ehbo-dongen.nl

Inschrijven - Training herhaling EHBO

Inschrijfformulier Training herhaling EHBO

De cursus Herhaling EHBO duurt 2 lesavonden van 2,5 uur en zal bij voldoende aanmeldingen starten in 1e of 3e kwartaal van elk jaar. De cursus zal op woensdag- en/of donderdagavond worden gegeven.

Locatie 1: Stapperij, Kerkstraat 43,  Dongen
Locatie 2: Jeugdcentrum, Vaartweg 87a, Klein Dongen-Vaart

Tijdens de training vindt het examen plaats conform het examenreglement van het Oranje Kruis. Elke competentie wordt ter plaatse door de instructeur getoetst conform het Oranje Kruis en afgetekend na akkoord op een competentielijst.

  Voorletters
  Voornaam
  Achternaam
  Geslacht
  Geboortedatum
  Adres
  Postcode
  Woonplaats
  Telefoonnummer
  Mobiel
  Je e-mailadres