Vergoeding Zorgverzekeraar

Zorgverzekeraars vinden preventieve zorg steeds belangrijker. Daarom zijn er meerdere verzekeraars die een EHBO- of reanimatiecursus tot wel 100% vergoeden vanuit een zorgverzekering met een aanvullende dekking. Een vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar en welke aanvullende module(s) er zijn afgesloten.

Basisverzekering:

Een EHBO cursus wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Mocht je geen aanvullende modules hebt afgesloten dan is het júist goed om een cursus te volgen: Mocht jou of mensen in jouw omgeving iets gebeuren, dan kun je de gevolgen beter onder controle houden.

Declareren:

Een EHBO cursus dient altijd eerst zelf betaald te worden en vervolgens kun je een declaratie indienen. Hiervoor dien je meestal je factuur in te dienen en in sommige gevallen ook jouw certificaat. Klik hier om te controleren of dit bij jouw zorgverzekering het geval is.

Het kan voorkomen dat verzekeraars alleen cursussen vergoeden die worden verzorgd door specifieke zorgverleners. Raadpleeg je eigen polis of neem contact op met de zorgverzekeraar voor de verschillende organisaties waarbij je een certificaat/diploma kunt halen.